tisdag 16 februari 2010

Semmelrapport

Bara en liten hastig semmelrapport. Alla verkade nöjda och semmlorna gick åt. Drygt 40 miljoner semlor har sålts. Undra hur många som har bakats hemma? Hur många åt ni? Jag har ätit fyra semlor i år.
Nu har i alla fall fastan börjat och det är slut med semlor för i år. Eller? Vissa tänker inte sluta förrän bagerierna slutar sälja, andra har precis börjat och vissa sitter och längtar till nästa fettisdag, 8 mars 2011.
Är man såpass hard core att man faktist håller på traditioner och inte äter semlor från november till maj så sitter man väl nu, första dagen av fastan, och ser tillbaka och minns de goda stunderna semmelfrosseriet gav igår. Som ett led i att hjälpa till med detta "in memorian" får ni en bild på gårdagens semmlor:
Semlor ala 2010, we salute you!
Semlor är allt bra gott i alla fall, men det är bra tur att det är säsongsstyrt.

3 kommentarer:

  1. Som semmelälskare och samtidig högtidlighållare av fastan har jag tilltalats av en mycket from präst som fick semla varje söndag under fastan eftersom söndagens gudstjänst är en fest som bryter fastan.

    En okej deal.

    Fastutifrån nyttighetstänk är det rätt skönt att fettisdagen är över.

    SvaraRadera
  2. Ja, det gäller väl att fördela jämt mellan nytta och nöje. :)

    Men i hemlighet skulle jag nog vara ganska nöjd om jag var i den mycket froma prästens skor. Men säg inte det till någon!

    SvaraRadera
  3. Bock o tack för en utsökt surdegssemla. Måste prova det där med surdeg vid något tillfälle senare.

    SvaraRadera

Jästboken