lördag 20 februari 2010

Fjölande

Hur gjorde jag för att få in och ut knäckebröden i ugnen? Jo, jag använde ett fjöl (Bohuslänsk brödspade).
Gjorde ett litet filmklipp på hur jag gjorde.

Var så goda!


3 kommentarer:

  1. Briljant!!
    Vi gör egen pasta idag! Och choooooooooklaaaaaadkaka med extra choooooooklaaaaaaaad!

    (Uttalas Chyckela´! Obs!)

    SvaraRadera
  2. Ursäkta en novis... men varför inte ta ut hela plåten ur ugnen?

    SvaraRadera
  3. Anonym:
    Självklart går det att ta ut plåten och langa kakorna på det viset. Jag föredrar att baka med fjöl om man kan.
    Dels försvinner det massa värme (både från ugnen och plåten), dels vill man att kakorna som är i ugnen ska få värme hela tiden så att de inte råkas tas ut i ögonblick då de sackar ihop och dels är det ju roligt att fjöla! :D

    Klart att man kanske inte har ett fjöl eller brödspade och då får man ju göra på det sättet som passar bäst. Ett tag minns jag att jag höll på och skjuta in bröd i ugnen med hjälp av en linjal. :)

    SvaraRadera

Jästboken