torsdag 25 mars 2010

Våffeldagen

På denna dagens dag så SKA man äta våfflor.
Hur gör man då? Köpa något färdigt halvfabrikat? Nej nej nej!

Som jag brukar säga: "Våffelmix? NIX!"

Så vad gör man? Vad behöver man?
Jo. Vanliga äggvåfflor är världens lättaste att göra (om man har ett våffeljärn).

Vi brukar ha lite grahamsmjöl i våfflorna så smakar de mycket bättre och är nyttigare (så kan man ta mer grädde?)

Du behöver:

  • 100 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
Och sen...

  1. Smält margarinet i en kastrull, men inte så att det blir helt genomskinligt. Försök att smälta den "snällt" så att den fortfarande är gul. Detta gör att den lättare blandas in i smeten och inte skär sig.
  2. Blanda alla torrvaror.
  3. Häll på lite mer än hälfen av mjölken och vispa tills du har en tjock smet.
  4. Häll på resten av mjölken och tillsätt ägg.
  5. Vispa till en jämnsmet och häll i det avsvalnade margarinet.
  6. Grädda på ett hett våffeljärn och avnjut med sylt och grädde! Mums!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jästboken