lördag 20 mars 2010

Bästa pytten, EVER!

Vi har ett litet knep hemma hos oss. Varje gång vi gjort mat och det blir för mycket kött över så skär vi ner den i tärningar och lägger i "Pyttlådan" och ställer in i frysen.
Självklart så gör vi matlådor av maten som blir över. Men ibland så har man räknat fel och det blir en eller en halv portions kött över.

Efter typ fem överblivna köttbitar är pyttlådan full och sedan kan man se fram emot världens godaste pytt-i-panna!
Vad behöver man för denna enkla rätt då?

Bästa pytten (4 port)
  • 1 kg potatis
  • 1 gullök
  • 1 "pyttlåda" (½ liter)

Och vad gör man vad detta?
  1. Skala och tärna potatisen. Koka i saltat vatten i 6 minuter samtidigt som du hettar upp en stekpanna.
  2. Häll av vattnet och lufta potatistärningarna i någon minut.
  3. Stek potatistärningar i smör på ganska hög värme tills de blir gyllenbruna och knapriga.
  4. Släng i stora bitar lök tillsammans med pyttlådan och stek tills allt är varmt och gött! Serveras med stek ägg och skivade inlagda rödbetor.

Dagens pytt innehöll (förutom potatis och lök): Chorizo korv, rostbiff, grillad kyckling, fläsk karré och kassler. Hur gött som helst!! Annat man kan ha i är köttbullar, korv i allmänhet eller sommarens överblivna grillprodukter.


Förutom att det är vansinnigt gott, är det också hemskt ekonomiskt, ekologiskt och hälsoriktigt.
Istället för att slänga köttet som vissa gör så ger det dig en gratis måltid en gång var femte måltid som ger överblivna köttbitar (typ). Och istället för att man kränger i sig den där sista köttbiten som andra gör, så spar du din viktuppgång och kan laddar upp till världens godaste pytt-i-panna!

Två matlådor till nästa vecka!
Kanske inte världens snyggaste bild.
Men gott var det i alla fall.

3 kommentarer:

  1. Ville bara berätta att lasagnen blev hur bra som helst! :)

    SvaraRadera
  2. Gött Carro!
    Jag funderar på om jag skulle göra lasagne idag. Får se. :)

    SvaraRadera
  3. jag vill ha surdegs kultingar! ;) :D

    SvaraRadera

Jästboken