fredag 3 december 2010

Storytel - Summering

En liten kort summering av Smartson-testandet av ljudbokstjänsten storytel.se.
Jag testade tjänsten dels via mobil applikationen till min Nokia 5800 och dels via webportalen.


Användarvänligheten:
Första boken fungerade prickfritt. Men streamingen och buffrandet under bok #2 fungerade inte alls bra. Prövade med att installera om appen flera gånger, men samma problem uppkom. Att streama från datorn gick dock utan problem.

Vet inte om detta beror på den specifika boken eller om det är ett allmänt problem.


Ljudkvalitet:

Lagom bra ljudkvalitet. Man märker att det inte är bästa ljudprestandard, men är ändå lite tacksam då streamandet fungerar smidigare med mindre filer.

Utbudet:

Känns lite som att de koncentrerat sig på vissa författare. Men jag antar att det kommer fler titlar allt efter som. Men just nu är det lite undermåligt vilket är tjänstens nuvarande största problem.


Funktioner:

+

Tjänsten vet vart man är. Oavsett om man lyssnar från mobilen eller från datorn.Buffringen, när den funkar, är god och man tar sig oftast genom radioskuggor utan avbrott.Grymt bra att nätverkstrafiken ingår i priset för oss som inte har obegränsat med surfning på mobilen!

-

Skrollning och att hoppa mellan kapitel samt att veta vart man är (kapitel och så vidare) är svårt respektive finns ej.

Eftersom man knyter boken till sitt mobilnummer är det endast du som kan lyssna på boken. Det går alltså inte att dela med sig av den till sin sambo eller dylikt. Skulle vara fint att se en betalningsvariant som hette "familjebetalning" där man betalar lite mer och får tillgång till samma bok fast från fler telefoner.


Sammantaget tycker jag att idén till tjänsten är mycket bra och den fungerar i stora drag även som man förväntar sig. Dock finns det helt klart utrymme för förbättringar och det kommer säkert med tiden. Vill rekommendera och uppmuntra sådanhära tjänster!


4/5 i betyg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jästboken