
Hur gör man då? Köpa något färdigt halvfabrikat? Nej nej nej!
Som jag brukar säga: "Våffelmix? NIX!"
Så vad gör man? Vad behöver man?
Jo. Vanliga äggvåfflor är världens lättaste att göra (om man har ett våffeljärn).
Vi brukar ha lite grahamsmjöl i våfflorna så smakar de mycket bättre och är nyttigare (så kan man ta mer grädde?)
Du behöver:
- 100 g margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 5 dl mjölk
- 2 ägg
- Smält margarinet i en kastrull, men inte så att det blir helt genomskinligt. Försök att smälta den "snällt" så att den fortfarande är gul. Detta gör att den lättare blandas in i smeten och inte skär sig.
- Blanda alla torrvaror.
- Häll på lite mer än hälfen av mjölken och vispa tills du har en tjock smet.
- Häll på resten av mjölken och tillsätt ägg.
- Vispa till en jämnsmet och häll i det avsvalnade margarinet.
- Grädda på ett hett våffeljärn och avnjut med sylt och grädde! Mums!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jästboken