söndag 21 november 2010

Inte över än...


Ok. Jag är kanske en av Sveriges sämsta bloggare, men jag har i alla fall inte gett upp.

Inte så mycket till inlägg här heller, men ville bara säga att jag inte lagt av och att jag fortfarande bakar, trots att jag inte bloggar om det så mycket som jag brukar. Om det finns något särskilt som ni skulle vilja att jag testade så är jag öppen för förslag. :)

Här är en liten tröstbild på dagens bak!


Håll till godo mina vänner!

5 kommentarer:

  1. Jag var lite rädd att du hade försvunnit.. Men bra att du är kvar! I brist på bakböcker tar jag mina surdegsrecept härifrån. Bakade första satsen av surdegarna jag fick av dig häromdagen och Oscar sa "Kan vi alltid ha sånt här bröd?" :D Du är bäst!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tänkte kolla en sak med dig som har erfarenhet av KM020. Vi har en gammal uråldrig ärvd Kenwood. Måste vara runt 25 år gammal. Nackdelen är att den låter väldigt mycket och blir rätt så varm samt att den vandrar runt väldigt mycket (som även du bittert fått erfara). Vandringen går säkert att åtgärda med nya gummifötter. Hur som helst ville jag bara kolla med dig om du anser att Kenwood KM020 är det vettigaste köpet och har du någon erfarenhet av olika tillbehör till maskinen?

    Hälsningar
    Johan

    SvaraRadera
  3. Jag Johan!

    Ja, innan vi köpte KM020 så hade även vi en gammal Kenwood. En 70-tals-brandgul rackare som precis som du skriver var både högljud, rörde på sig och blev hemskt varm (som även fördes över till degen).
    Problemen med ljud och värme försvann i och med att vi köpte vår första KM020. Problemet med apparat-vandring löste sig när vi fick Kenny 2. :)

    Gällande tillbehör har jag faktisk enbart erfarenhet av liquidizern (blendern). Tyvärr så är det så att tillbehören till en KM020 (eller i huvud taget till Kenwood apparater) är så pass dyra att jag inte riktigt vet om det är värt det. Blender är hur bra som helst och funkar perfekt till milk shakes och soppor. Men typ pastakvarn för totalt 2500 kr bara för att kunna göra lassagne, spagetti och taggateli är det inte värt.

    I sin helhet kan jag i alla fall varmt rekommendera KM020. Den är som en kär vän!
    Fråga om det är något mer!

    //J

    SvaraRadera
  4. Låter väldigt lik den vi har. Fick den av mina föräldrar och den är riktigt gammal. Den nya KM020 rör inte på sig eller?

    Blendern följer med i paketet eller?

    Ja tillbehören verkar vara orimligt dyra. Funderade på en kaffekvarn men man kan ju lika gärna köpa en dedikerad kaffekvarn. Frågan är om Kenwoodkvarnen är bra. Man blir ju sugen på pastakvarnen men det är lite löjliga priser. Du vet inget ställe som testat tillbehören?

    SvaraRadera
  5. Nja. Det beror lite om hur mycket deg som är i den och hur fort man kör. Även beroende på hur bra man är på att hålla rent från mjöl under maskinen.
    Men i jämförelse med den gamla så rör den inte på sig alls mycket.
    Och när det finns tendenser till att den börjar bli flyktig så brukar jag sätta något på kanten som den kan knuffa ner som "alarm".

    Tyvärr så har jag inte alls kunnat hitta något ställe eller person som har testat tillbehören. I värsta fall så beror det nog på att de är så pass dyra och inte tilltalar en stor hemma marknad.

    SvaraRadera

Jästboken