torsdag 29 juli 2010

Hamburgerbröd

Ok... klockan är ganska mycket och jag ska upp tidigt imorgon så håller detta kort och utan ingående detaljer!

Hamburgerbröd! Egentligen kan man äta hamburgare med vilket vitt eller mellangrovt bröd som helst och det smakar precis som det ska (PROVA så får du se!).
Men det finns ju så klart en charm i att ha hemmagjorda bröd som ser ur som de ska!

På lördag ska vi grilla hamburgare och jag har lovat att göra bröd. Blev ganska många idag och ger därför två recept. Ett för det som jag gjorde idag och det andra är en mer human mängd.

Ingredienser (för 18 respektive 29 stycken)
  • 25 / 50 g Jäst
  • 10 / 30 g Honung
  • 500 / 800 g Mjölk
  • 900 / 1400 g Vetemjöl
  • 100 / 160 g Smör
  • 20 / 32 g Salt

För att få bröden så där småporiga och lätta, har man mjölk och margarin i.

  1. Man börjar med att göra en fördeg av jäst, mjölken honung och hälften av mjölet.
  2. Låter det jäsa i 30 minuter och blandar i resten.
  3. Knåda på låg hastighet i ca 8-10 minuter.
  4. Jäs i ½-1 timma.
  5. Dela upp degen i bitar om ca 85 g styck.
  6. Rulla dem till bollar, kavla ut dem så att de är ca 2-3 cm tjocka.
  7. Pensla med ägg och strö på sesamfrön.
  8. Jäs i 30 minuter. Slå på ugnen på 225 °C.
  9. Grädda i 12 minuter i mittfalsen.
  10. Låt dem svalna på ett galler i ca en halv timma och skiva upp. Sedan är det bara att äta eller frys in tills nästa gång det bli hamburgare hemma.
Centrera
Nice va?!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jästboken