tisdag 27 juli 2010

Back in business!

Vår nya Kenwood har kommit!

Hurra! Fatta va SKÖNT!!!

För er som inte hängt med så gick den alltså i sönder för 3 veckor sedan. Men nu är vi Back in business!!!

Mia har döpt den till Kenny II. Haha.. Till vårt försvar så hade faktiskt inte den första ett namn. Men efter alla omständigheter så är det nästan passande med det nu. Så Kenny II får det bli!


Tomten kom tidigt i år!

Första baket kom ut från ugnen för någon minut sedan. Mumsiga Ciabatta blev det. Snorlätta att göra:

Fördeg:
  • 25 g jäst
  • 250 g vatten
  • 150 g durum vete
  • 50 g vetemjöl

Huvuddeg:
  • Fördegen
  • 250 g vatten
  • 100 g durum
  • 400 g vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  • 2-3 tsk salt
  1. Vispa ihop fördegen till en slät smet och låt stå i en bunke täckt med plast runt 2-3 timmar och bubbla.
  2. För samman resten av ingredienserna (förutom saltet) i en separat bunke och häll sedan på fördegen.
  3. Blanda degen i en hushållsassistent i 4 minuter på låg hastighet.
  4. Häll i saltet och blanda i ytterligare 4 minuter på medelhög hastighet.
    Degen är mycket lösare än en vanlig bröddeg, men det ska den vara, så var inte orolig.
  5. Låt jäsa i ½-1 timma.
  6. Häll ut degen på ett rikligt mjölat bakbord.
  7. Dela degen i ca 14 små rutor (var försiktig med degen så att den behåller så mycket luft som möjligt).
  8. Slå på ugnen på 250 °C och grädda så fort ugnen blivit varm.
  9. Grädda i 5 minuter först och sänk sedan till 200 °C och kör i 10-15 minuter till (deroende på hur mycket färg du vill ha).
Klart att äta! Mums!!!
Före...

Efter!!!

Förutom bak har Mia använt Kenny IIs blender till att göra en god potatis- och broccolisoppa Receptet till den får ni nog fråga henne... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jästboken