söndag 3 oktober 2010

Bullbak med gäster! :)

Imorgon är det kanelbullens dag!
Inte för att jag är särskilt förtjust i kommersiellt påhittade dagar så KAN jag ju inte påstå att jag inte tycker om kanelbullar.
Hur som helst fick vi några kompisar från Göteborg på besök och de hade efterlyst att få baka bullar med oss. Så då blev det dubbel sats bullbak! :)

Eftersom jag bloggade vårt bullrecept i april så länkar jag bara till den nu och i övrig sätter jag mest upp bilder av dagsverket (Detta inom parentesen är länken till bullreceptet!!!).

I bilderna avslöjas det fyra sorters bullar. Eftersom vi var fyra personer fick alla en fjärdedel var att baka ut och bestämma vad som skulle vara i sina bullar (utseende beskrivs inom parentesen).

Elvira - Kanelbullar med mandelmassa i (Vanliga bullar utan papper)
Filip - Orginalet, Kanelbullen (Bullsnurror som Mia fick bestämma formen på)
Joseph - Bullar med mandelmassa och vaniljsocker (Vanliga bullar i bullpapper)
Mia - Godisbullar - Bullar med mandelmassa och vaniljkräm i (Sockrade bullar med en navul av vaniljkräm)
Kolla sista bilden för att se bilden av alla sorter.


Vaniljkrämen är det recept som jag inteskrivit på bloggen tidigare. Det är precis det som finns i wienerbröd eller desireébullar. Mia kallar det aptitligt nog för mormors hosta. I alla fall är det HUUUUR lätt som helst att göra.

Du behöver:
2 äggulor
2 dl kaffegrädde (eller matgrädde, visp, eller mjölk)
1 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
2-3 tsk vaniljsocker eller en vaniljstång

Blanda allt förutom vaniljsocker/-stång i en kastrull och sjud under kraftig omrörning tills det tjocknat. Ställ sedan kastrullen i ett vattenbad och rör om tills det svalnat. Blanda sedan i vaniljsockret eller skrapa ut insidan av vaniljstången med en kniv. Så var det klart att använda.


I alla fall. Så här var vår dag!

Filip och Elvira väljer fyllning
Bredningsdags!
Jäsande godisbullar
Rummykubb medan bullarna är i ugnen
Provsmaka en av varje sort med massor av kall mjölk!
Allt klart!

1 kommentar:

Jästboken