fredag 24 september 2010

Petit Choux - del 2

Då var de klara! Ett mycket lyckat experiment! :)
Trots att de inte är provsmakad så ser de mycket goda ut! Just nu är det canneloni med spenat, mascarponi och tomatsås som hänger i luften och läskar. Men till efterrätt ska det bli hemskt fint med Petit choux fyllda med konjakssmakande chokladgrädde. :)

Så, vad har gjorts efter gårdagen?

Jo! Degen (som ni kan läsa om hur man gör HÄR) togs ut ur kylskåpet och pluttades på en bakplåtspappersklädd plåt på 20 kluttar.
De gräddades i 20 minuter på 200 °C i mitten av ugnen.
Sedan är de klara!
Låt dem vila, svalka och skär sedan ett litet hål i botten på dem med en vass kniv.
Fyll dem med något gott eller frys in dem till en annan dag.

Ser inte så mycket till för världen. Men dessa ihåliga, fluffiga rackare lägger grunden för något mycket GOTT!

Till den konjakssmakande chokladgrädden behöver du:
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk strösocker
  • 200 g mörk choklad

  • 2-3 msk konjakessens

Och så här gör du:

  1. Värm grädde tillsammans med sockersorterna. Ta bort den från plattan strax efter att den ryker vitt (Den ska inte koka!).
  2. Hacka chokladen, häll över det i kastrullen och vispa tills all choklad är löst.
  3. Ställ in det i kylskåpet tills det är ordentligt kylt.
  4. När den är kall vispar man upp den ordentligt och tillsätter samtidigt såpass mycket konjakessens som man vill ha (kan bytas ut mot rom, kaffe eller annat smaksättning). Den är klar när du har ett hårt vispat skum som är något ljusare i färg än tidigare.

Sedan är det bara att spritsa in i hålet i botten av petit chouxerna. Mycket nöje!!

Man ser tyvärr inte fyllningen (men så här i efterhand kan jag bekräfta att de var mycket goda! :)


-------------------------------------------------------------------------------------
Tilllägg 2010-09-25

Här var en bild på insidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jästboken